• Инициатива 07 - Технологичен Хъб – Габрово 01
 • Статус на инициативата:
  Завършен

 • Наименование – „Технологичен Хъб – Габрово 01 – Училище за дронисти”
 • Една съвместна инициатива на: лого , Фотограф Радослав Първанов и ИМКА - Габрово
 • За инициативата:

Целта на инициативата е създаване на технически обезпечено работно пространство за деца и техните ментори, в което да генерират нови идеи, да се тестват, ремонтират, модифицират и създават високотехнологични устройства.

Нашият екип има за цел създаване на Технологичен Хъб Габрово, в който ще се развиват серия от взаимосвързани проекти, които ще подготвят децата за ПРОФЕСИИТЕ НА БЪДЕЩЕТО. Проектът с който ще стартираме, е Технологичен Хъб Габрово 01 – „Училище за дронисти”.

Основният ни аргумент за започване на този проект е, че в Габрово има множество високотехнологични фирми като Мехатроника, Стемо и др., които биха ни подкрепили. За децата ще представлява интерес да се запознаят с дейността на тези фирми, което е предпоставка за по-нататъшното им, кариерно развитие. По този начин ние частично ще решим сериозния демографски проблем за нашия град.

Създаването на специализирано работно и обучително пространство ще позволи на децата редовно да развиват техническите си познания за използването и модифицирането на технологични устройства, като за целта ще бъдат канени технически експерти и представители на водещи технологични компании.

Стартираме проекта Технологичен Хъб Габрово именно с „Училище за дронисти” поради географското разположение на нашия град, множеството природни и исторически забележителности, които могат да бъдат заснети от децата и наличието на технически експерти, които можем да привлечем.

Чрез нашата работа ще привлечем множество млади хора и ще ги запознаем с иновативни технологии, като по този начин ще им дадем насока за тяхното бъдещо кариерно развитие, което е предпоставка за устойчивото развитие на нашия регион.

Проектът ще позволи на участниците да добият знания и натрупат практика в използването на високотехнологични устройства, което ще развие образа на гр. Габрово, като място за високи технологии, срещи на таланти от всички краища на страната, откриване на стартъп компании и стартиране на други подобни на нашия високотехнологични проекти.

При закупуването на дрон от среден клас екипът ни ще може да го ползва и за следващи проекти, както и да го отдава безвъзмездно за нуждите на сродни организации, училища и детски градини от Габрово и региона.

 

 

Структура на проекта.

 

Дата Събитие
14.04.2019 г. Откриване и теоретично запознаване на децата с тематиката. Нагледен полет с дрон.
22.04.2019 г. Устройство на дрон. Разглобяване и сглобяване до съставни части.
29.04.2019 г. Обучение за летене с дрон.
05.05.2019 г. Обучение за летене с дрон.
11.05.2019 г. Участие в фестивала „Четирите стихии”.

По време на фестивала децата ще представят пред габровската общественост придобитите летателни умения. Ще има ефектни демонстрационни полети с дронове, както и заснемането на целия фестивал с тях.

 

 • В проектът ще участват 6 – 9 деца на възраст между 11 и 15 години;
 • Участието на децата е напълно безплатно.

 

Очаквайте скоро:

 • Технологичен Хъб Габрово 02 – „Соларна станция за производство на електричество”
 • Технологичен Хъб Габрово 03 – „Работа с 3D принтери”
 • Технологичен Хъб Габрово 04 – „Създаване на роботизирана ръка”
 • Технологичен Хъб Габрово 05 – „Училище за програмисти” и др.

 

Тази серия от проекти ще бъде безплатна за участващите деца.

Имаме нужда от вашата финансова подкрепа:


Банкова сметка на сдружение „Обсерватория за идеи 2Д” в лева:
BIC FINVBGSF
IBAN: BG59FINV91501217217047
Fibank (Първа инвестиционна банка) - Клон Габрово
Адрес: Габрово 5300, пл. "Възраждане" 5


Направете Вашето дарение чрез PayPal

Ако нямате акаунт в PayPal можете да направите дарение с дебитна или кредитна карта. Натиснете бутона за дарение на PayPal по-горе, после изберете "Donate with a Debit or Credit Card" и попълнете формуляра на PayPal.

 

Сподели с твоите приятели